Известие

Collapse
No announcement yet.

Въпросче за ABS

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

върху самата + клема има закачени кабели
    другото е виж в разпределителя на +
    който се намира около ботуша на левият макферон

АБС-а кардинално може да го изключиш
    като махнеш пластмасовият капак който е върху него
    и отдолу извадиш куплунга

Comment

Има един 60A бушон. Май той е най доброто решение.
      Моя се намира при големите бушони над акумулатора.

Comment

Първоначално публикувано от cyberhill Покажи съобщение
        Има един 60A бушон. Май той е най доброто решение.
        Моя се намира при големите бушони над акумулатора.
        даммм
        а дали раздела не е 155

Comment

my miss...

Comment

По-проблема с АBS-а и аз да изкажа предположение .
            Пипали ли сте скоро нещо по спирачките -дискове накладки и тем подобни?
            Има едно такова положение, че ако датчика се окаже твърде близо до гребена може да дава грешно отчитане .Проблемът може да се крие и другаде примерно в задържане (възприема се като пребуксуване от абс-а ) в някое от колелетата.За да се изключи този вариант трябва да се проверят всичките едно по едно .Самото задържане се дължи най-често на клеясване на водачите на спирачните апарати .
            Last edited by dimo; d.m.y г., 16:13.
            sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

.

Алекс,по твоя проблем немога да се изкажа,но и аз имам едни дерзания по спирачките.та да попитам в твоята тема.
              на мен ми светва лампата на абс незнайно защо,и скоро открих че едното колело (предно ляво) ми задържа защото при тръгване прескърцва едно такова гадно.въпроса ми е ,може ли от задържане на колелото да ми светва лампатана абс?

Comment

Доколкото знам, по-старите ABS-и все още имат възможност за диагностика с блинккод. Поне моя има. Защо не видите каква грешка записва примерно?
                А за тоталната загуба на ток може да са лоши маси към купето някъде.
                Last edited by didod; d.m.y г., 20:03.
                Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Първоначално публикувано от arieca155 Покажи съобщение
                  Алекс,по твоя проблем немога да се изкажа,но и аз имам едни дерзания по спирачките.та да попитам в твоята тема.
                  на мен ми светва лампата на абс незнайно защо,и скоро открих че едното колело (предно ляво) ми задържа защото при тръгване прескърцва едно такова гадно.въпроса ми е ,може ли от задържане на колелото да ми светва лампатана абс?
                  Да вероятно е за това съм изказъл подобно предполжение в по горния си пост.Проскърцване или "квичене" по някога е възможно да го чуеш и в движение. Самото задържане се дължи най-често на клеясване на водачите на спирачните апарати трябва да се разглобят почистят и смажат .
                  sigpicAlfa 155 2.0 16v

Comment

Благодаря ви колеги за съдействието и за отзивчивостта.За сега са констатирани цели 2 проблема по колата (единия от които вече решен):
                    1.Маркуча за бензина се оказа яко сцепен и от там е капело бензин върху динамото(не ми се мисли какво е можело да стане )-това е решения проблем.
                    2.Другият, може би нерешимия за сега проблем е с ABS-а.Оказа се че датчика на ABS изобщо не попада върху колето със зъбците, ами на половин см на страни, при което няма как да отчете
                    Attached Files
                    Last edited by milenamr; d.m.y г., 16:34.

Аlfa e passione - 155 2.0 SUPER 143bhp '94 / ex 33 1.3 iEL 90bhp '93 & 1.5 iE 105bhp '91
                    Втора национална среща на 155

Comment

Първоначално публикувано от milenamr Покажи съобщение
                      1.Маркуча за бензина се оказа яко сцепен и от там е КАПЕЛО бензин върху динамото(не ми се мисли какво е можело да стане )-това е решения проблем.
                      Бе направо си течеше ... на струйка, и под налягане
                      Добре че наистина не е станала беля!
                      155 MY.95 Sport - 2.0 TS 8v (ressurected by Теодор & Токича)
                      Fan Club Alfa Romeo 155 - Bulgaria

Comment

А защо втория е нерешим?
                        Alfa Romeo 164 SUPER T. Spark /Base '95/ - gone for parts;
                        Lancia Kappa JTD '98 -

Comment

Ами назъбения пръстен по някаква причина е променил диаметъра си и се е изместил ... доста хлабаво се мести
                          Някакви идеи за поправка, закрепване или ремонт ???

Comment

Без да съм специалист-ин, лагер-главина-венец, при тази кола не са ли едно? Ако е така що просто не ги смениш?
                            0887 26 38 78 - "Robygas"- Роби
                            Автогаз сервиз-
                            http://clubalfaromeo.com/forum/showthread.php?t=71727

Comment

венеца за абс-а е на самото външно каре отпред на 155-цата, отзад е на задния лагер! Външното каре с венец за абс е 120лв грубо.

Даването на газ, води до пристрастяване!
                              Alfa Romeo 155 1.8TS by RuBig
                              Volvo V50 2.0D by RuBig

Comment

Тая работа не ме кефи особено ... Ако е едно цяло с карето (както и аз съм чувал...), защо венеца се разхожда така свободно насам-натам ??? Може да се мести с пръст без почти никакво усилие ...

Comment

Working...
                                X